Beweeg de muis om te bladeren - Klik om te selecteren
|
|
|
|
|
 

Belg annuleert reis meestal door ziekte

Zeven Belgen op tien die een reis moeten annuleren, doen dat wegens ziekte. Ongevallen en overlijdens vullen de top drie verder aan. Zo merkt Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen, op na een rondvraag onder zijn leden.

De verzekeraars bedanken BOB met nul op

Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, bedankt alle bestuurders met ďnul opĒ die deze zomer na een EK-avondje voetbal, een leuke barbecue of een hip festival, hun familie of vrienden veilig thuis brengen.

Brochure ontwart knoop rond milieuwetgeving

Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, bundelt de wettelijke regels rond milieurisico en -aansprakelijkheid in een uitgebreide brochure voor ondernemingen. Deze ingewikkelde gewestelijke materie is voor veel ondernemers immers een kluwen.

Wikifin.be en KU Leuven zetten samen in op onderzoek rond financiŽle geletterdheid

Wikifin.be, het programma financiŽle vorming van de FSMA, en KU Leuven lanceerden op 7 juni de Wikifin-Leerstoel FinanciŽle Geletterdheid. Deze leerstoel heeft als belangrijkste doel om de financiŽle geletterdheid in BelgiŽ onder de loep te nemen.

Komen verzekeringen tussen bij terrorisme?

Ja, sinds 2008 dekken de meeste verzekeringen ook schade veroorzaakt door terrorisme. Om dat mogelijk te maken, hebben de verzekeringssector en de overheid de handen in elkaar geslagen.

In de pers

Maandag 27 juni 2016

 

Het Belang van Limburg (p. 8) en Het Nieuwsblad (p. 12) berichten dat het BIVV 150 personen tussen 18 en 25 jaar zoekt om de nieuwe vervoersgadgets Ėzoals monowheel of hoverboard- uit te testen. Het BIVV wil nagaan hoe veilig die dingen zijn en of een rijbewijs aan te bevelen is.

Tip van de week

Bij een busreis is mijn koffer verloren geraakt, wat kan in van mijn reisverzekering verwachten?

Er zijn heel wat verschillende reisverzekeringen. Niet alleen kan de duurtijd verschillen (ťťn enkele reis of het hele jaar door), maar ook wat wel en niet verzekerd is.

Insert Assurmember
UITGEBREID ZOEKEN

Poll

Wanneer besprak u voor het laatst uw verzekeringsportefeuille?

 

U volgt de ontwikkelingen van het Solvency II-project op de voet op, gaat de impact voor onze leden na, en werkt adviezen uit voor de sector.

U volgt het maatschappelijk debat over aanvullende pensioenen, en de levensverzekeringen in het algemeen, op de voet.

U staat in voor studies in vooral collectieve levensverzekeringen (2de pijler Ė aanvullende pensioenen) en bent actief betrokken bij het opstarten en realiseren van diverse projecten (met links naar o.a. het berekenen van technische voorzieningen, verworven rechten, solvabiliteitsgrenzen).

Assuralia zoekt een tweetalige administratief medewerker met minstens een bachelordiploma en een eerste werkervaring op zak.

Het Belgisch Syndicaat voor Kernverzekeringen (SYBAN) zoekt ter versterking van zijn ploeg een administratieve assistent(e).