Beweeg de muis om te bladeren - Klik om te selecteren
|
|
|
|
|
 

Cyberverzekeringen: regelgeving moedigt bewustwording aan

Het Huis der Verzekering ontving op 23 juni een veertigtal leden van de Cybercoalition, gaande van vertegenwoordigers van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer tot specialisten inzake telecommunicatie en informatietechnologieën. Ze debatteerden over het verzekeringsaanbod als onderdeel van cyberveiligheid. Uitgangspunt hiervoor was een studie over de situatie bij een aantal ondernemingen.

Komen verzekeringen tussen bij terrorisme?

Ja, sinds 2008 dekken de meeste verzekeringen ook schade veroorzaakt door terrorisme. Om dat mogelijk te maken, hebben de verzekeringssector en de overheid de handen in elkaar geslagen.

In de pers

Dinsdag 26 juli 2016

De overstromingen op verschillende plaatsen sinds einde mei gaan de verzekeraars voelen, schrijft L’Echo (p.1-14). Gaan de cijfers het “rampjaar” 2014 (met hagelstorm) overtreffen? We zullen het in september weten, wanneer Assuralia een bilan zal presenteren van het zomerse noodweer.

 

Tip van de week

Bij een busreis is mijn koffer verloren geraakt, wat kan in van mijn reisverzekering verwachten?

Er zijn heel wat verschillende reisverzekeringen. Niet alleen kan de duurtijd verschillen (één enkele reis of het hele jaar door), maar ook wat wel en niet verzekerd is.

Insert Assurmember
UITGEBREID ZOEKEN

Poll

Wanneer besprak u voor het laatst uw verzekeringsportefeuille?

 

U volgt de ontwikkelingen van het Solvency II-project op de voet op, gaat de impact voor onze leden na, en werkt adviezen uit voor de sector.