Beweeg de muis om te bladeren - Klik om te selecteren
|
|
|
|
|
 

Eerste stappen naar geharmoniseerde pensioenplannen voor arbeiders en bedienden

Vanaf 2025 mag er op het vlak van de aanvullende pensioenen geen verschil in behandeling meer zijn tussen arbeiders en bedienden. Werkgevers en sectoren hebben tien jaar de tijd gekregen om de eventuele verschillen in de bestaande pensioenplannen van deze categorieën weg te werken.

Komen verzekeringen tussen bij terrorisme?

Ja, sinds 2008 dekken de meeste verzekeringen ook schade veroorzaakt door terrorisme. Om dat mogelijk te maken, hebben de verzekeringssector en de overheid de handen in elkaar geslagen.

In de pers

Vrijdag 23 september 2016

Dit weekend zullen De Tijd en L’Echo in de brievenbus vallen met een “Pensioengids”. Beide kranten (p. 1 en 5 /p. 5) blikken er alvast op vooruit door mee te geven dat pensioenminister Daniel Bacquelaine wil dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. Dat zegt hij in het licht van het aankomende overleg in de Groep van Tien. In zijn commentaarstuk op pagina 2 van De Tijd zegt Stefaan Michielsen dat de minister met zijn oproep toegeeft dat de overheid niet in staat is een fatsoenlijk wettelijk pensioen te garanderen aan wie nu werkt.

Tip van de week

Mijn dochter gaat op kot. Moet zij daarvoor een brandverzekering afsluiten?

Om haar huurdersaansprakelijkheid te dekken, heeft uw dochter nood aan een verzekering maar ervan uitgaande dat het gezin over een brandverzekering beschikt voor de gezinswoning, is het best mogelijk dat uw dochter geen aparte brandverzekering moet afsluiten.

Insert Assurmember
UITGEBREID ZOEKEN

Poll

Wat doet u om inbraak in uw woning te vermijden terwijl u op vakantie gaat?

 

U volgt de ontwikkelingen van het Solvency II-project op de voet op, gaat de impact voor onze leden na, en werkt adviezen uit voor de sector.