• In de pers

  Vrijdag 18 augustus 2017

  Swiss Re rapporteert een dalende kost van natuurrampen in het eerste semester van het jaar. De herverzekeraar schat het economisch verlies op 44 miljard dollar tegenover 117 miljard in de eerste helft van vorig jaar. Van die 44 miljard is 23 miljard gedekt door verzekeringen. (L’Echo, p. 12)

 • De verzekeraars ondersteunen BOB tijdens het festivalseizoen

  Persbericht

  De verzekeraars ondersteunen via hun beroepsvereniging Assuralia de nieuwe Bob-zomercampagne die zij voeren in samenwerking met de Belgische Brouwers, het BIVV en de drie gewesten. De boodschap die overal terugkomt, luidt: ‘BOB, altijd nul op’.

  Lees meer...

 • Bescheiden vooruitgang voor wereldwijde markt, nulgroei voor België

  Sector Actueel

  Ieder jaar brengt het begin van de zomer het rapport van de stand van de verzekeringen in de wereld in de gezaghebbende SIGMA-publicatie van Swiss Re. 2016 was een matig jaar, met een groei van het verzekeringsincasso wereldwijd met 3,1 % (gemeten in dollars), een cijfer dat terugvalt tot 1,3 % voor Europa en zelfs 0,0 % voor België. Achter die cijfers schuilen natuurlijk variaties. Zo groeit de Chinese markt op één jaar tijd met liefst één vierde. China is nu na de VS en Japan de derde grootste verzekeringsmarkt. In negatieve zin valt Portugal op, met een verlies van 14,7 %.

  Lees meer...

 

Perscorner

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs