Het logo van Assuralia

Internationaal verzekeringsnieuws

nieuws

Welkom bij onze nieuwe rubriek, waar we een blik werpen op de wereld van internationale verzekeringen. In deze rubriek houden we je regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, opmerkelijke gebeurtenissen en interessante rapporten in de verzekeringssector wereldwijd. Duik met ons mee in de actualiteiten en blijf op de hoogte van de verschuivingen in de internationale verzekeringswereld.

Frankrijk 
 

De regio Hauts-de-France kreeg in januari te kampen opnieuw te kampen met zware overstromingen. France Assureurs laat in een persbericht  weten dat de verzekeraars verdere uitzonderlijke maatregelen treffen om de slachtoffers te helpen. Voorzitster Florence Lustman zegt dat de verzekeraars schouder aan schouder staan met de slachtoffers van de nieuwe overstromingen, dat de sector zich op het terrein mobiliseert, samen met de overheid, om de slachtoffers van de dramatische gevolgen van dit slechte weer te ondersteunen. De Franse beroepsvereniging kondigt dan ook uitzonderlijke maatregelen aan om het proces voor de getroffenen te vereenvoudigen en te versnellen.

Nederland

Het Verbond van Verzekeraars publiceert op zijn website Tien tips voor AI op de werkvloer. Het gebruik van AI-hulpmiddelen als tekstgeneratoren en beeldcreatie-apps is immers niet zonder risico's.

Oostenrijk 

In Oostenrijk maakt het Versicherungsverband in een perscommuniqué een evaluatie van schadecijfers voor 2023 als gevolg van extreem weer. Die loopt op tot meer dan 1 miljard euro.

Aon

Volgens een recent rapport van Aon hebben 398 natuurrampen in 2023 380 miljard USD aan economische schade veroorzaakt. 31% van dat bedrag, dat is 118 miljard USD, wordt gedekt door de verzekeringsmarkt. De aardbeving die Turkije en Syrië trof, wordt beschouwd als de meest dramatische ramp van het jaar, met 92,4 miljard USD aan economische schade en 59.272 USD aan menselijke verliezen. Zware winterstormen, vooral in de VS en Europa, waren de duurste meteorologische gebeurtenissen voor verzekeringsondernemingen. Ook wordt 2023 volgens de makelaar beschouwd als het warmste jaar ooit, met recordtemperaturen in 24 landen en gebieden.

GFIA

De GFIA publiceerde op 16 januari onder de titel "Verzekeringen: een unieke sector" een rapport dat de significante verschillen beschrijft tussen de verzekeringssector en andere financiële sectoren en waarom beleidsmakers met deze verschillen rekening moeten houden bij het overwegen van toekomstige regelgeving. Het rapport legt uit hoe de verzekeringssector al sterk gereguleerd is met een stabiel bedrijfsmodel op lange termijn dat particulieren en bedrijven beschermt tegen financiële problemen. En dat de verzekeringssector veel minder blootgesteld is aan systeem- en liquiditeitsrisico's in vergelijking met banken en andere niet-banken

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven