• In de pers

  Donderdag 17 oktober 2019

  « Werken is voor mij genezen » zegt Stephanie Verargert in De Tijd (p. 4). De jonge vrouw herstelde van kanker en richtte een sociale onderneming op die kankerpatiënten helpt bij het inschakelen in het arbeidscircuit.

 • Experten en verzekeraars in het oog van de media

  Sector Actueel

  De Franse beroepsvereniging voor verzekeringsdeskundigen Compagnie des experts en assurances (CEA) organiseerde op 27 september in Parijs een conferentie met als thema ‘Schadegevallen en de media’. Haar leden toonden zich zeer geïnteresseerd. Dat lag niet alleen aan het onderwerp, waarmee deze beroepsgroep niet erg vertrouwd is, maar ook aan de kwalitatieve sprekers.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs