• In de pers

  Donderdag 17 januari 2019

  Vandaag spijbelen duizenden jongeren voor de tweede donderdag op rij voor het klimaat. Het Belang van Limburg (p. 6) stelt vast dat schooldirecties uiteenlopend reageren, gaande van steun tot dreiging met sancties. In Het Nieuwsblad (p. 2) vindt een Gentse pedagoog de beste oplossing er een schooluitstap van te maken. Een opiniestuk in De Standaard (p. 40) uit twijfels en in dezelfde krant (p. 8 en 9) komen ook ouders aan het woord, waarvan één rekent op de school om de grens te trekken.

 • Wie Autosalon zegt, zegt omniumverzekeringen

  Volgens een raming van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, heeft 35% van de personenwagens in België een omniumverzekering en 15% een mini-omnium. Wanneer de omniumverzekering moet tussenkomen bedraagt de schade aan het voertuig gemiddeld 1.700 euro.

  Lees meer...

 • Nederland en Frankrijk stellen toevoeging nieuwe activaklasse in Solvency II voor

  Sector Actueel

  In het kader van de evaluatie van de standaardformule 2018 van Solvency II op Europees vlak, stellen het Franse Direction Générale du Trésor (directoraat-generaal van de Schatkist) en het Nederlandse ministerie van Financiën voor om een nieuwe activaklasse op te nemen in de standaardformule, namelijk LTEIP (Long Term Equity Investment Portfolio; dit zijn langetermijnaandelen). Voor deze aandelen zou een beperkte marktrisicoschok van 22 % van toepassing zijn (tegenover 39 % of 49 % vandaag), als voldaan is aan bepaalde detentievoorwaarden.

  Lees meer...

 • Assuralia viert 15 jaar Bob-campagnes

  De Bob-eindejaarscampagne wil met de slogan “BOB = nul op” de boodschap aan alle bestuurders opnieuw scherpstellen: wie straks nog moet rijden drinkt geen alcohol. Bij de lancering van de campagne ontving Assuralia-voorzitter Hans De Cuyper felicitaties van de betrokken ministers voor 15 jaar partnership van de verzekeraars met Bob.

  Lees meer...

 • Verzekering klaar voor komst zelfrijdende auto’s

  L’Echo heeft op 31 oktober volgend opiniestuk van Philippe Colle opgenomen.
  De vraag is niet “komen er ooit zelfrijdende auto’s”. De vraag is eerder “wanneer rijden u en ik ermee”. Maar wat als zo’n zelfrijdende auto een ongeval veroorzaakt? Wie is dan aansprakelijk? Is de verzekering zoals we die vandaag kennen aangepast aan de komst van zelfrijdende auto’s?

  Lees meer...

Perscorner

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs