• In de pers

  Donderdag 26 november 2020

  De Tijd (p.1) schrijft dat volgens cijfers van automobielfederatie Febiac hybride auto’s almaar populairder worden. In de tien eerste maanden van dit jaar werden meer dan 35.000 hybrides ingeschreven, een derde meer dan in het volledige 2019. De groei gaat niet ten koste van de diesel, maar van de benzinewagen.

 • Financiële sector reikt de hand naar de overheid om samen de economie te herstellen

  De coronacrisis verandert niet alleen ons dagelijks leven, ze heeft ook een enorme impact op onze hele economie. Vanuit zijn maatschappelijke rol engageerde de financiële sector zich de afgelopen tijd al heel sterk voor die economie.

  Lees meer...

 • Geneva Association onderzoekt verzekerbaarheid pandemie

  Sector Actueel

  De Geneva Association laat haar stem horen in het brede publieke debat over de antwoorden die er moeten komen op de financiële gevolgen van Covid-19. De denktank voerde in samenwerking met de universiteit van St. Gallen een studie uit over de capaciteit van de verzekeraars om de pandemie het hoofd te bieden.

  Lees meer...

 • Een aanrijding aangeven met Crashform kan nu ook met twee smartphones

  Wie betrokken is bij een aanrijding kan voor de ongevalsaangifte gebruik maken van de app Crashform. Tot voor kort kon je deze toepassing slechts op één smartphone gebruiken om het ongeval aan te geven. Voortaan kunnen beide partijen elk hun smartphone gebruiken. Die nieuwigheid zal volgens Assuralia het gebruik van Crashform boosten.

  Lees meer...

 • De verzekeraars nemen uitzonderlijke maatregelen om de financiële gevolgen van Covid-19 op te vangen (UPDATE 30/07/20)

  Sector Actueel

  De Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (EIOPA) heeft een discussienota gepubliceerd waarin het verschillende opties belicht voor de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen die voor meer veerkracht kunnen zorgen in het licht van het pandemierisico.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs