• In de pers

  Vrijdag 24 mei 2019

  De verzekering komt voor noodopvang tussen in een geval van instorting in een flatgebouw in Mechelen, bericht Gazet van Antwerpen op p. 13.

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

 • De rechtsbijstandsverzekering: Koen Geens bedankt Assuralia

  Sector Actueel

  Op 19 maart had de minister van Justitie een toespraak voor de Verzekeringskring in Gent moeten afzeggen, maar Koen Geens hield woord en heeft dat dan ook gedaan op 8 mei, ondanks een hectische agenda. Het toeval wil dat net op die dag het Staatsblad zijn wetsontwerp heeft gepubliceerd voor een fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering (De Wet van 29 april 2019 tot het toegankelijk maken van de rechtsbijstandsverzekering; de tekst vervangt het koninklijk besluit van 15 januari 2007).

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs