• In de pers

  Dinsdag 18 februari 2020

  L’Echo (p.16) en De Tijd (p.15) publiceren een interview met Hans De Cuyper, die een balans opmaakt van vier jaar voorzitterschap van Assuralia. De lage rente mag dan nog wel geen negatief effect hebben op de levensverzekering, toch meent hij dat het gewaarborgd minimumrendement in tak 21 bespreekbaar moet zijn. Hij heeft het ook over het dossier van een nieuwe “terreurverzekering”, een dossier waaruit hij veel geleerd heeft, maar dat jammer genoeg nog niet geland is.

 • De weg vooruit volgens Jef Van In

  Sector Actueel

  « The future of insurance goes beyond insurance: strategic insights”: de titel van de uiteenzetting en de persoonlijkheid van de spreker, Jef Van In, ceo van AXA Belgium, waren aantrekkelijk genoeg om het auditorium Hélène Fourment van BNPP Fortis aan de Wapper in Antwerpen op 22 januari zo goed als vol te laten lopen.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs