• Oekraïense vluchtelingen opvangen: belangrijk om te weten op verzekeringsvlak

  Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, steunt de solidariteitsgolf die door zoveel burgers en organisaties op gang is gekomen en stelt alles in het werk om alle verzekeringsgerelateerde vragen te beantwoorden die in deze uitzonderlijke omstandigheden de kop opsteken.

  Lees meer...

 • In de pers deze week

  Wanneer laat je het best je brandverzekering herbekijken? De antwoorden vinden we op de pagina Slimmer Leven van Het Nieuwsblad (p.20) van 8 april. Sam Vandervelpen (verzekeringen.be) stuurt aan op goed vergelijken, Peter Wiels (Assuralia) beveelt iedereen aan, zelfs los van grote wijzigingen aan de woning, om de twee à drie jaar naar je verzekeraar te stappen om je verzekeringen te bespreken.

 • Voornaamste trends 2021 in de verzekeringssector

  Verzekeringssector focust op duurzame oplossingen met de overheid om systemische risico’s aan te pakken.

  Lees meer...

 • ‘Club Beleg’ informeert beginnende beleggers

  In plaats van te sparen, kan u ook kiezen voor een levensverzekering. Maar waarom zou u dat doen? Welnu, een levensverzekering is in de eerste plaats een verzekering. Dat betekent dat die wordt uitbetaald wanneer er iets gebeurd met de persoon die verzekerd is, bv. wanneer die met pensioen gaat of wanneer die komt te overlijden. En u kan dan nog kiezen voor wie u belegt, voor uzelf of voor iemand anders. De mogelijkheden zijn dus eindeloos, zodat u voor elke fase van uw leven wel een levens-verzekering kan overwegen. Want dat kan uzelf en uw gezin financiële gemoedsrust geven.

  Lees meer...

 • Assuralia verleent zijn volledige steun aan het initiatief van Digitalforyouth.be

  Assuralia verleent zijn volledige steun aan het initiatief van Digitalforyouth.be waarbij ondernemingen oude laptops of laptops die niet langer gebruikt worden ter beschikking stellen om herbruikt te worden.

  Lees meer...

 • Informatiebrochure “Milieu & verzekeringen voor bedrijven”

  De gewestelijke regelgevingen inzake milieu evolueren voortdurend. Ze voorzien in talrijke eisen en verplichtingen waarvan de niet-naleving de aansprakelijkheid van de bedrijven tijdens de uitoefening van hun activiteiten kan meebrengen.

  Lees meer...

Sectorinfo  

Studies en Cijfers  

Jobs