• In de pers

  Vrijdag 19 juli 2019

  Gazet van Antwerpen (p. 7) wijst op een campagne van Oscare, de vereniging voor preventie tegen brandwonden, naar jeugdbewegingen over het brandgevaar in tenten.

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

 • Een nieuwe verplichte BA-verzekering voor professionals in de bouwsector

  Sector Actueel

  In het Belgisch Staatsblad van 26 juni verscheen de wet van 9 mei 2019 die alle professionals in de bouwsector die prestaties van intellectuele of hoofdzakelijk immateriële aard verrichten verplicht om een verzekering ‘burgerlijke beroepsaansprakelijkheid’ te onderschrijven.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs