• In de pers

  Woensdag 19 juni 2019

  Baloise schakelt tabakologen in om rokers te helpen afkicken. Dit is een nieuw initiatief van B-Tonic, het onlinegezondheidsplatform van de verzekeraar, meldt De Tijd (p. 4) in een kort bericht.

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

 • Start van de campagne ‘Helemaal BOB. Nul op!’

  Sector Actueel

  Afgelopen jaar controleerde de politie maar liefst 1 op de 4 Belgen bij een alcoholcontrole. Daarbij blazen steeds minder bestuurders positief. Zo voerde de politie bij de vorige BOB-zomercampagne dan 324.000 controles uit.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs