• In de pers

  Vrijdag 23 augustus 2019

  Het aantal dagelijkse rokers in België blijft schommelen rond de 17 à 18 %. Uit een enquête van Kom op tegen Kanker blijkt dat zeven op de tien landgenoten de uitwerking van een antitabaksplan steunen. Dat melden De Morgen (p.12) en La Capitale (p.13).

 • Bob-zomeracties: van Lokeren tot aan zee

  De Bob-zomercampagne draait momenteel op volle toeren. De boodschap wordt frequent herhaald op de social media en de politie organiseert regelmatig controles. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), Brussel Mobiliteit, de Belgische Brouwers en Assuralia kondigen opvallende acties aan op festivals en aan zee. De Lokerse Feesten mogen zaterdag de spits afbijten.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

 • Een nieuwe verplichte BA-verzekering voor professionals in de bouwsector

  Sector Actueel

  In het Belgisch Staatsblad van 26 juni verscheen de wet van 9 mei 2019 die alle professionals in de bouwsector die prestaties van intellectuele of hoofdzakelijk immateriële aard verrichten verplicht om een verzekering ‘burgerlijke beroepsaansprakelijkheid’ te onderschrijven.

  Lees meer...

Perscorner

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs