• In de pers

  Maandag 17 december 2018

  Het Belang van Limburg (p. 10) brengt het verhaal van een man die zijn autoverzekering maandelijks betaalt, maar niet wil weten van een domiciliëring. Zijn verzekeraar Allianz stelt hem dat voor, anders wordt de betaling omgezet in een driemaandelijkse betaling. De Economische Inspectie ziet geen probleem, Test-Aankoop wel. De krant voegt hieraan toe dat de verzekeraars al meer dan tien jaar pleiten om de betalingsmodaliteiten te mogen aanpassen.

 • Voorzichtige Solvency II-herziening van 2018 is gemiste kans voor voortgang Kapitaalmarktenunie (KMU)

  Sector Actueel

  Als reactie op een update van de Europese Commissie over de voortgang van haar Kapitaalmarktenunieproject (KMU) gaf Olav Jones, adjunct-directeur-generaal van Insurance Europe, het volgende commentaar in een persbericht van 29 november: “Als grootste institutionele beleggers van de EU hebben de Europese verzekeraars het doel van het Kapitaalmarktenunieproject van de Europese Commissie (KMU), namelijk kapitaal vrijmaken in Europa, altijd gesteund.” Er zijn weliswaar enige vorderingen gemaakt,

  Lees meer...

 • Assuralia viert 15 jaar Bob-campagnes

  De Bob-eindejaarscampagne wil met de slogan “BOB = nul op” de boodschap aan alle bestuurders opnieuw scherpstellen: wie straks nog moet rijden drinkt geen alcohol. Bij de lancering van de campagne ontving Assuralia-voorzitter Hans De Cuyper felicitaties van de betrokken ministers voor 15 jaar partnership van de verzekeraars met Bob.

  Lees meer...

 • Verzekering klaar voor komst zelfrijdende auto’s

  L’Echo heeft op 31 oktober volgend opiniestuk van Philippe Colle opgenomen.
  De vraag is niet “komen er ooit zelfrijdende auto’s”. De vraag is eerder “wanneer rijden u en ik ermee”. Maar wat als zo’n zelfrijdende auto een ongeval veroorzaakt? Wie is dan aansprakelijk? Is de verzekering zoals we die vandaag kennen aangepast aan de komst van zelfrijdende auto’s?

  Lees meer...

Perscorner

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs