Het logo van Assuralia

Internationaal verzekeringsnieuws

newsbis
  • France Assureurs kondigt de benoeming aan van Paul Esmein tot Chief Executive Officer met ingang van 15 april 2024. Hij volgt Franck Le Vallois op. Het nieuwe hoofd van de zusterfederatie van Assuralia, onder voorzitterschap van Florence Lustman, zal de verzekeringssector in Frankrijk blijven promoten en haar leden blijven ondersteunen. 

👉 Lees het persbericht van France Assureurs

  • Andreas Berger is gepromoveerd tot Chief Executive Officer (CEO) van Swiss Re. Hij volgt Christian Mumenthaler op, die het bedrijf na 25 jaar dienst verlaat. De benoeming gaat in op 1 juli 2024. 

👉 Lees de communicatie van Swiss Re

  • Op 2 april lanceerde Eiopa, de Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen, haar stresstest voor 2024, waarin zij verzekeraars in de Europese Economische Ruimte onderwerpt aan een hypothetisch scenario van ernstige maar plausibele negatieve veranderingen in de financiële en economische omstandigheden. In de oefening van dit jaar wordt uitgegaan van een heropflakkering of verlenging van geopolitieke spanningen en wordt beoordeeld hoe Europese verzekeraars zouden omgaan met de brede economische en financiële gevolgen van een dergelijke gebeurtenis. 

👉 Meer informatie op de EIOPA-website

  • Volgens een rapport dat de Europese Commissie op 10 april publiceerde, was het bosbrandseizoen van 2023 in Europa een van de ergste van de eeuw. Tijdens de zomermaanden van 2023 werd een sterke toename van het verbrande bosgebied geregistreerd, dat vooral het Middellandse Zeegebied trof. In termen van totale verbrande oppervlakte was 2023 het op drie na ergste jaar sinds 2000. 

👉 Lees het volledige verslag

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven