Het logo van Assuralia

Een brand blussen

Een branddeken en een draagbaar blustoestel volstaan om een beginnende brand te stoppen. Het is dus erg belangrijk ze in huis te hebben.

Een branddeken kan vooral uitkomst bieden bij brand in de keuken, bijvoorbeeld een frietketelbrand. Bewaar het branddeken dus op een plaats in de keuken waar je snel bij kan. Bij een barbecue of een fonduemaaltijd houd je ook maar beter een branddeken binnen handbereik. Opgelet: tracht nooit brandende olie te blussen met water. De gevolgen kunnen dramatisch zijn: er ontstaat een vuurbal die de brand naar de hele ruimte kan doen overslaan, om nog maar te zwijgen van het gevaar voor de aanwezige personen.

Het is geen luxe om een of zelfs meerdere draagbare blustoestellen bij de hand te hebben. Kies bij voorkeur voor een ABC-poederbrandblusser of een schuimbrandblusser. Dergelijke blussers zijn aangewezen voor het blussen van vaste en vloeibare stoffen die vuur hebben gevat. Plaats op elke verdieping een snel bereikbaar blustoestel van ten minste 2 kg (idealiter zelfs 6 kg poeder of 6 l schuim). Laat de blustoestellen ook regelmatig onderhouden.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven