Het logo van Assuralia

Familie & Vrije Tijd

familie

Dagelijks beschermd

Mensen die samen onder één dak wonen - vormt in heel wat verzekeringen een groep die één geheel vormt. Een gezin kan trouwens gewoon bestaan uit een alleenstaande en reikt tot de mensen die bij elkaar horen in economische zin, ook al studeren jongeren misschien ver van huis, terwijl zij financieel nog niet op eigen benen staan.

Zo wordt de “familiale” aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (en de rechtsbijstand die er vaak bij inbegrepen is) doorgaans voor het hele gezin gesloten. In de ongevallen-; reis- en ziekteverzekeringen vind je eveneens aanbiedingen die verwijzen naar het hele gezin.

Let bij andere samenlevingsvormen goed op wie verzekeringsnemer is, en wie de hoedanigheid van verzekerde heeft. Verwanten kunnen bijvoorbeeld samen verzekerd zijn of als derden tegenover elkaar staan.

Over familie & Vrije Tijd

 • Familiale verzekering

  De familiale BA-verzekering (BA staat voor burgerlijke of burgerrechtelijke aansprakelijkheid), beter gekend als de familiale verzekering, de gezinsverzekering of de verzekering privéleven, vergoedt de schade waarvoor je in je privéleven burgerlijk aansprakelijk bent wanneer die schade aan een derde veroorzaakt is, in beginsel buiten jouw contractuele verplichtingen.
 • Verzekering huispersoneel

  De verzekering huispersoneel is een arbeidsongevallenverzekering.
 • Rechtsbijstand familiale

  Je kunt een rechtsbijstandsverzekering sluiten als aanvullende dekking bij een andere verzekering, bijvoorbeeld de familiale verzekering (BA privéleven). In dat geval treedt de rechtsbijstand alleen op voor geschillen in verband met de dekking van de familiale verzekering.
 • Schoolverzekering

  Voor schade die zich tijdens een schoolactiviteit voordoet, kan je een beroep doen op de schoolverzekering, die twee delen omvat: de verzekering "burgerlijke aansprakelijkheid" en de verzekering lichamelijke ongevallen.
 • Sport en vrije tijd

  Hoewel alledaagse verzekeringen ook bij (de meeste) sport en vrijetijdsbestedingen zullen gelden, is het verstandig om even stil te staan bij dergelijke specifieke risico’s.
 • Reisverzekering

  In België kan je reisverzekeraar je voor je op reis vertrekt doeltreffend helpen door jou gezondheids- of welzijnsinformatie te verstrekken.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven