Het logo van Assuralia

Reisverzekering

Reisverzekering

Wat waarborgt de bijstandsverzekering aan personen?

In België kan je reisverzekeraar je voor je op reis vertrekt doeltreffend helpen door jou gezondheids- of welzijnsinformatie te verstrekken. Wanneer zich tijdens een reis een geval van ziekte of een ongeval voordoet kan hij eveneens thuis bijstand verlenen tijdens en na een hospitalisatieperiode (hulp bij huishoudelijke taken, kinderopvang voor kinderen onder de zestien jaar, …).

In het buitenland biedt de reisbijstand naast een uitgebreide medische bijstand zeer vaak bovenop de terugbetalingen van de sociale zekerheid de garantie op terugbetaling van de in het buitenland gemaakte medische kosten, net als de medische kosten voor nabehandeling in België van in het buitenland gedekte zorgen.

Naargelang van jouw dekkingen, kan de reisbijstand eveneens :

 • in sommige gevallen de hospitalisatiekosten voorschieten
 • de opsporings- en reddingskosten betalen (bijvoorbeeld op een skipiste)
 • zorgen voor het bezoek van een verwante bij een verlengde ziekenhuisopname
 • de andere verzekerden en in het bijzonder de kinderen ten laste nemen (repatriëring, begeleiding, …)
 • repatriëren bij overlijden
 • de vervroegde terugkeer organiseren in geval van hospitalisatie of overlijden van een verwante of in geval van ernstige schade aan de woning
 • in geval van wijziging van de retourdatum, tussenkomen in de bijkomende transportkosten voor de retour en in de eventuele kosten voor verlenging van verblijf
 • brillen, prothesen of geneesmiddelen opsturen ter plaatse indien die niet beschikbaar zijn in het vakantieoord
 • vervoerbewijzen, belangrijke reisdocumenten of bagage in geval van diefstal of verlies ter plaatse sturen
 • zorgen voor de repatriëring van het voertuig van de verzekerde door een vervangingschauffeur
 • bijstand aan huisdieren verlenen

Wanneer moet je een reisverzekering sluiten?

Het spreekt voor zich dat een reisbijstandsverzekering vóór de reis moet gesloten worden. De bijstand start normaal vanaf de dag na de contractsluiting. Je kan dus een bijstandsovereenkomst sluiten en je gezin correct beschermen tot de dag voor het vertrek op reis.

Welke reisverzekeringsformules zijn er?

Er bestaan tijdelijke reisbijstandsovereenkomsten en overeenkomsten die geldig zijn voor een jaar.

Ze kunnen je een in de tijd beperkte waarborg bieden voor een specifieke reis of  dekking bieden gedurende het hele jaar, ongeacht het aantal reizen of de duurtijd van de reizen die je onderneemt.

Wie is verzekerd door de reisverzekering?

Je kan de dekking van jaarcontracten uitgebreiden tot alle leden van een gezin die onder hetzelfde dak wonen (en bij uitbreiding studenten op kot of kinderen die gedomicilieerd zijn bij de andere ouder in geval van scheiding).

De naam van de verzekerde personen en de nummerplaat van de verzekerde voertuigen worden dan vermeld in de verzekeringsovereenkomst. Controleer die informatie goed vóór je op reis vertrekt.

In welke landen zijn de waarborgen van de reisverzekering van toepassing ?

In principe is de waarborg geldig over heel de wereld maar het is mogelijk dat sommige landen uitgesloten zijn gelet op geopolitieke risico's: politiek onstabiele landen, landen in oorlog of met een risico op aanslag … Raadpleeg daarom je reisverzekeraar vóór vertrek.

Checklists

 • Checklist: Avontuurlijk onderweg

  Reizen: voor de een is het beter als alle transfers geregeld zijn en een gids je in je eigen taal opvangt. Geen ongewenste verrassingen. Voor de ander is het juist leuker om er op de bonnefooi op uit te trekken en kennis te maken met de lokale bevolking en manier van leven. Maar ware avonturiers weten het: je kan maar beter voorbereid zijn op mogelijke narigheden, om echt van je reis te genieten.
 • Checklist: Vakantieplannen

  Zowel voor als tijdens de vakantie, er kan altijd iets gebeuren. Bijstand, annulering, bagage: wat heb ik nodig?

Brochure(s)

 • Reisverzekering
  Reisannulatieverzekering- Reisverzekering- Sport en vrije tijd

  Reisverzekeringen

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven