Het logo van Assuralia

Veilig verkeer is een keuze

verkeer

De editie 2024 van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid vindt plaats in Kortrijk op dinsdag 12 maart, onder de leuze ‘Veilig verkeer is een keuze’

Het congres mobiliseert en inspireert telkens alle actoren die betrokken zijn bij de verkeersveiligheid. De keynote-spreker is Kris Peeters, de mobiliteitsexpert die onder meer bekend is van zijn columns in De Standaard. Op het programma staat ook de uitreiking van de jaarlijkse verkeersveiligheidsprijs door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Een van de talrijke themasessies die dag gaat over het voorkomen van ongevallen met e-steps. Freya Slootmans, onderzoeker bij Vias, serveert een diepteanalyse van de kenmerken en de profielen bij deze categorie van ongevallen.

In geen enkele leeftijdsgroep vallen zoveel slachtoffers dan bij de 18 tot 24-jarigen. Stijn Dhondt en Kim Jacobs van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) animeren een sessie over verkeerseducatie in de secundaire scholen. Hun collega Hannes Van der Loop zet van zijn kant de workshops verkeersveiligheid voor koeriers in de schijnwerpers.

Suzanne Nijman van Veilig Nederland komt het nut illustreren van ongevallendata ingezameld op de spoeddiensten van ziekenhuizen. Bij onze noorderburen lopen zo meerdere pilootprojecten.

👉 Ontdek het volledige programma.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven