Het logo van Assuralia

Verdubbeling aantal ongevalsaangiftes via vernieuwde Crashform-app

crashform

Ter gelegenheid van het autosalon in Brussel, lanceerde Assuralia in januari 2017 de elektronische ongevalsaangifte op smartphone en tablet. Dankzij de applicatie hoefden bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken.

Sinds begin juli 2023 is een nieuwe versie van de app beschikbaar, zowel via Google Play als in de App Store. Met deze vernieuwde versie is het nu veel eenvoudiger om een ongevalsaangifte via de app in te vullen. Zo is er gesnoeid in het aantal in te vullen velden. Daarnaast verloopt ook het invullingsproces op zich gemakkelijker. Overigens is Crashform nog altijd gratis

Terwijl bestuurders vroeger, naargelang van de omstandigheden en het aantal in het ongeval betrokken partijen, 20 à 25 minuten nodig hadden om een ongevalsaangifte via Crashform in te vullen, is die invultijd vandaag danig ingekort en hebben bestuurders gemiddeld nog slechts 15 minuten nodig.

Gilles Van Raemdonck, directeur bij Datassur: “Sinds de vereenvoudiging van de aangifteprocedure stellen we een spectaculaire stijging vast van het gebruik van de app om een ongeval aan te geven. Zo ontvingen we in oktober meer dan 400 aangiften. In november waren er dat zelfs meer dan 500.”

crashform

Alle informatie over de app vind je hier

Datassur is een coöperatieve vennootschap opgericht op initiatief van de verzekeringsondernemingen. Ze staat in voor het centrale platform achter Crashform en zorgt ervoor dat, eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, die onmiddellijk terechtkomt in de mailbox van de bestuurders en in die van de verzekeraars.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven