Het logo van Assuralia

Overlijdensverzekering

Overlijdensverzekering

Wil je je dierbaren beschermen tegen de financiële gevolgen van je overlijden, dan kan het interessant zijn om een overlijdensverzekering aan te gaan. Het gaat om een specifieke vorm van levensverzekering. In functie van je noden en wensen heb je verschillende keuzes.

Je kan een levenslange overlijdensverzekering nemen. Die stort een bepaalde uitkering bij je overlijden, wanneer dat ook gebeurt: kort na het sluiten van de polis of als je een gezegende leeftijd bereikt. Je kan de premie in één keer betalen of op basis van regelmatige, vaak jaarlijkse, premies, of nog via premies tot het bereiken van een bepaalde leeftijd. Uitvaartverzekeringen zijn doorgaans levenslange verzekeringen van dat type.

De tijdelijke overlijdensverzekering biedt tijdelijk bescherming, bijvoorbeeld zolang je nog een lening moet afbetalen of tot het tijdstip waarop je kinderen afgestudeerd (zouden moeten) zijn. Ook hier bestaan er variaties in de manier waarop de premies betaald worden. De schuldsaldoverzekering past in deze categorie.

Je kan een overlijdensverzekering ook combineren met een spaarverzekering. Het gaat om zogenaamde gemengde levensverzekeringen waar een uitkering bij overlijden naast sparen voor later beoogd is. Dat is het geval in de meeste groepsverzekeringen, waar het onderdeel “overlijdensverzekering” belangrijker is naarmate je een partner en kinderen ten laste hebt.

Checklists

 • Checklist: Overlijden

  Een overlijden is altijd zeer aangrijpend, niet alleen op emotioneel gebied maar ook vanuit een praktisch oogpunt. Deze lijst kan je helpen om verwarrende en moeilijke momenten door te komen.

Brochure(s)

 • Bescherming gezondheidsgegevens
  Verzekering ambulante zorgen- Hospitalisatieverzekering- Slachtoffer van een ongeval- Overlijdensverzekering

  De bescherming van uw gezondheidsgegevens bij de verzekeraar

 • De overlijdensverzekering
  Overlijdensverzekering

  De overlijdensverzekering

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven