Het logo van Assuralia

Fietsverzekering

Fietsverzekering

Verzekeringsondernemingen die fietsen verzekeren, bieden de keuze uit vier soorten dekkingen: materiële schade, lichamelijke schade van de fietser, een diefstalwaarborg en pechverhelping. Er is een waaier aan producten te vinden, hetzij als globale formule met al deze dekkingen, hetzij als afzonderlijke waarborgen, eventueel te combineren naargelang de behoeften van de verzekeringnemer.

Volgens een enquête die Assuralia in april 2023 hield onder zijn leden-ondernemingen die fietsverzekeringen aanbieden, bedraagt de gemiddelde vergoeding voor materiële schade € 1.055; en bij fietsdiefstal € 1.566.

Ook andere verzekeringen bewijzen hun nut

Naast specifieke fietsverzekeringen kunnen fietsers in tal van omstandigheden ook op andere verzekeringspolissen rekenen. Bijvoorbeeld op de familiale verzekering wanneer de fietser schade aanricht aan derden. De hospitalisatieverzekering komt tussenbeide wanneer je in het ziekenhuis zou belanden, daarnaast biedt ook de persoonlijke ongevallenverzekering bescherming (o.a. voor blijvende letsels), of de arbeidsongevallenverzekering van de werkgever als het schadegeval zich onderweg van/naar het werk of tijdens de werkuren voordoet. De rechtsbijstandsverzekering, ten slotte, helpt fietsers hun belangen te behartigen bij geschillen.

Naast de privéfietsverzekering is er bovendien ook nog de fietsverzekering via een leasingformule van de werkgever, die tal van fietsers genieten. Een markt met zowel Belgische als buitenlandse verzekeraars als spelers.

  • Checklist: Fietsen

    Ben jij een echte fietsliefhebber, een eerder occasionele gebruiker of trap je (misschien elektrisch) naar het werk? Zorg dat je veilig en goed verzekerd op pad gaat.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven