Het logo van Assuralia

Hilde Vernaillen en Etienne Bouas-Laurent belichten vijf maatschappelijke evoluties waarbij de verzekeringssector de lacunes kan wegwerken

Hilde Vernaillen en Etienne Bouas-Laurent, respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van Assuralia, lichten in het filmpje hieronder de belangrijkste boodschappen toe uit het memorandum 2024 van Assuralia. In dit verkiezingsjaar herhaalt de verzekeringssector zijn oproep aan de overheid tot samenwerking om samen passende oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen, met name via een publiek-privaat partnerschap. 
Beiden gaan ze in op de voornaamste maatschappelijke evoluties, van de dekking bij natuurrampen, de pensioenen en de gezondheidszorg tot de transitie naar een duurzame samenleving, zonder de digitalisering over het hoofd te zien. 

Voor meer info over de vijf belichte maatschappelijke evoluties en de oplossingen die de verzekeringssector voorstelt om de lacunes die er nog zijn weg te werken, raadpleeg het politiek memorandum 2024.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven